sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Mietteitä hyvinvoinnista


Uusi vuosi, uudet kujeet? Tai pitäisikö sanoa, uudet lupaukset?

Entäpä jos ajateltaisiinkin, että jos elämäänsä haluaa muuttaa, se tehtäisiin oikeasti itseä ajatellen. Yleensä nämä lupaukset, jotka tehdään uutena vuotena tai kuuluisana maanantaina eivät kuitenkaan vie kovin pitkälle. Ne lupaukset voivat olla niin rankkoja, jotka eivät tuo hyvää oloa vaan päinvastoin. Parempi olisi olla itselle armollisempi ja luvata sellaisia asioita, mitkä tuovat hyvää oloa ja mitä pystyy lupaamaan pitkän aikavälin ajatuksella.
 Ajattelin kirjoittaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
Ajatus tuli mieleeni, kun äsken tulin lenkiltä ja hyvä olo valtasi koko kehon.
Itse olen aina nauttinut liikunnasta ja terveellisistä ruuista. Terveellisten ruokien lisäksi pidän todella paljon ajoittain suklaasta ja karkista... Olen noudattanut tiukkaa diettiä milloin herkuttelulle täytyy sanoa jyrkkä ei. Aion sitä jatkossakin tehdä tietyin väliajoin. Teen sitä siksi, että siitä tulee minulle hyvä olo. Hyvä olo siksi, että saan näkyviä tuloksia ja pääsen toteuttamaan harrastustani paremmin. Tätä harrastusta voisin nyt sitten sanoa Fitness harrastukseksi, kun en sille nyt parempaakaan nimeä keksinyt.

Aion kuitenkin luvata itselleni, että nämä tiukat dieetit olisivat ajoittaisia ja muuten elämässäni vallitsisi tasapaino. Liikunta, terveellinen ruoka, lepo, hauskanpito ja herkut. Kaikkia sopivassa suhteessa. ;)
Tästä kuitenkin päästään nyt siihen, mistä halusin pääasiassa kirjoittaa.
Älä siis tee itsellesi liian rankkoja lupauksia, jotka eivät tuo hyvää oloa. Päätä mieluummin lisätä liikuntaa, syödä vähän enemmän kasviksia, syödä vähän vähemmän herkkuja yms. mikä nyt kenellekkin on tarpeellista. Ole itsellesi armollinen, sillä tavalla lopulta löytää tasapainon ja hyvinvoinnin, joka on kuitenkin elämässä todella tärkeä tavoite saavuttaa.

5 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu :) vaikka harrastatkin sitä "fitnestä" pidän siitä että harvoin se siltä tuntuu... en nyt sano siis tätä silleen huonolla vaan et silleen nosta harrastustasi jalustalle niinkuin jotkut vaan oletkuin kuka tahansa muukin joka pitää omasta harrastuksestaan:) itse meinasin luvata uudenvuoden lupauksena että koitan juoda tarpeeksi vettä joka päivä, simppeli juttu josta ei tule hirveästi paineita mutta uskon että sillä on myönteinen vaikutus moneen asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 :)
   No joo siitä on kyllä hirveesti hyötyä terveydelle ja se näkyy myös esim ihossa kun juo tarpeeks vettä! :)

   Poista
 2. Tosi hyviä ajatuksia! :) miustakin se kokonaisvaltanen hyvinvointi on tärkeää ja sitä ei saavuta, jos lupailee ja tavottelee mahdottomuuksia - kohtuus kaikessa :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyviä ajatuksia! :) miustakin se kokonaisvaltanen hyvinvointi on tärkeää ja sitä ei saavuta, jos lupailee ja tavottelee mahdottomuuksia - kohtuus kaikessa :)

  VastaaPoista