maanantai 1. elokuuta 2016

Mökillä rentoutumassa

Viime viikolla minulla oli treeneistä kevennetty viikko, lepoviikoksikin sitä kutsutaan. Itse en malta olla täysin salilta poissa, vaan käyn tekemässä valmentajan kehittelemät kevennetyt treenit. Lisäksi tietenkin lepoviikollakin harrastetaan aamuaerobisia. Lepoviikko on tärkeä, jos treenaa kovaa. Kenenkään kroppa ei jaksa ottaa treeniä vastaan, jos ei joskus lepää. Huomasin ensimmäistä kertaa konkreettisesti sen, että kroppa tarvitsee lepoa. Lepoviikkoa edeltävä viimeinen treeni näytti levon tarpeen. Olin aivan poikki salilla, tuntui, ettei jaksa yhtään treenata, pyörrytti, veto oli poissa. Vedin kuitenkin treenin kunnialla loppuun. Tämä oli hyvä kokemus minulle. En ole ennen kokenut näin kovaa uupumusta treeneissä, joten oli ihan hyvä, että tämäkin tuli koettua. Tiedän nyt oikeasti, miksi lepoviikko on välillä tarpeen. Lepoviikko on siis suunnilleen 5-6 viikon välein. Aina en ole malttanut tätä lepoviikkoa pitää, koska en ole oikein uskonut sen olevan tarpeellinen.Muistakaa siis levon tärkeys, jos joku teistä on samanlainen jääräpää kuin minä!
Lepo onnistui mökillä täydellisesti. Lähdimme Tomin kanssa torstaina kaupan kautta mökille. Kaupasta tarttui mukaan maitorahkaa, mansikoita, herneitä, kirsikoita ja kaurahiutaleita. Ainakin.
Mökille päästyämme aloimme nauttia auringosta ja levosta. Saunoimme ja uimme ja kävimme myös kalassa. Itse olin todella väsynyt ja olisin ollut valmis unten maille jo kahdeksan aikaan. Mikä on minulle todella harvinaista!
Perjantaina lähdimme käymään kaupungissa, minulla oli varattu urheiluhierojalle aika. Hieronnassa käyminen on tärkeää lepoviikolla. Muuten käyn vähintään kerran kuukaudessa. Hierojalta tuli kuitenkin tuomio, että olin todella jumissa. Hieroja painotti minulle hieronnan tärkeyttä, varsinkin siinä tapauksessa kun treenaa ja kehonhuolto meinaa unohtua. Seuraava tavoite minulla on panostaa entistä enemmän kehonhuoltoon.

Perjantaina lähdimme siis takaisin mökille rauhoittumaan ja silloin saimmekin sinne myös seuraa! Teimme ruokaa, saunoimme, uimme ja katsoimme leffaa. Perjantai oli oikeastaan vielä torstaitakin huipumpi päivä! Rentoutuminen onnistui TÄYDELLISESTI!
Nukuin hyvin, lepäsin, treenasin kevyesti. Nyt olen siis valmiina ensi viikkoon ja keho on valmiina ottamaan taas vastaan treeniä ja energiatkin riittää ihan eri tavalla.
- Ihanaa ja energistä viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti